19. lokakuuta 2010

Careful one

En tiedä, mikä minuun taas iski, kun päätin viettää viime yöni tunnelman tiivistävää videota rakentaen ja kuvaten. Se lähti yksinkertaisesta ajatuksesta, kun halusin videokuvata mielettömän tunnelmallisen huoneeni sen sijaan että olisin ikuistanut tunnelman valokuvaan, maalaukseen tms. Pian uudet ideat ja sopivan musiikin etsiminen saivatkin minusta yliotteen, ja pian huomasinkin kellon olevan jo.. yksitoista (aamulla)?! Oho, en tiennytkään että aika oikeasti juoksee noin kovaa.
No, joka tapauksessa. Aloitin siis videoimaan kaikkia ihania yksityiskohtia, joita yö tarjosi, ja huomasin kehittyväni itsellenikin hämmästykseksi mielettömän pikaisesti. En aiemmin ollut kokeillutkaan mitään vastaavaa, ja oli ihana huomata kuinka helposti flow-tila vei mukanaan ja opin kaikkea kivaa ja uutta. Löysin helposti myös oman tyylini, se on aika.. Nooramainen?
Videon taustalle sopi mielestäni kaikista parhaiten vetelehtivä mutta tunnelmallinen Sigur Rósin kappale. Sen tarina ilmeisestikin kertoo Norjan mytologisesta hahmosta, jonka nimen vapaa käännös englanniksi on "careful one". (Uskon, että minun pitäisi tuntea pistos sydämessäni tässä kohtaa.) No, onneksi en tehnytkään tulkintaa kappaleesta vaan siitä hetkestä.

Kertokaa, mitä pidätte, olkaa niin ystävällisiä.

Marraskuu from Kaisla Keskeneräinen on Vimeo.


Olen nyt kyllä istunut aivan liikaa tietokoneen edessä, ihan hävettää. Vietin nimittäin tämän yön lisäksi eilisen päivänkin aika pitkälti samassa huonoryhtisessä asennossa - Saint Walden's Schoolin sivuja tehden. En tiedä, milloin he päivittävät uuden layoutin sivuillensa, mutta minun osaltani valmista versiota voitte ihailla sillä välin täältä. Tänään koitan yrittää saada aikaan jotain rakentavaakin, mikäli se väsymykseltä onnistuu.

5 kommenttia:

 1. Kaunis tunnelma. Synkronoi itse musiikin kanssa tosi hyvin yhteen, tuollainen häilyvä, hauras ja tutkiva ilmaisu. Jotain vanhanaikaisuutta hyvällä tapaa on ja hypnoottisuutta. Hyvää työtä ja jos vielä ensimmäinen videosi, tiedä vaikka siusta tulisi vielä musiikkivideoitten ohjaaja? =)

  VastaaPoista
 2. Oi, syvä kiitos! Nii-in, jos menisin kouluun sen sijaan että makoilen kotona ja kuvaan kynttilöitä niin ehkä voisikin tulla. Mutta, saa nyt nähdä minne elämä kuljettaa. Hauskaa ton teko ainakin oli. <3

  VastaaPoista
 3. Hurjan kaunis (: Tykkäsin tosi paljon. Siinä oli just semmosta syksyn pimeyttä, pehmeyttä ja lämpöä!

  VastaaPoista
 4. Voi, ihana kuulla! Ja mielettömän piristävää oli huomata että blogillani on kolme kokonaista lukijaa! Kiva kun kommentoit.

  VastaaPoista
 5. Kaunis, kovin kaunis ja tunnelmallinen! :)

  VastaaPoista