12. lokakuuta 2010

Opening - avautuminen

Internet on kamala paikka. Ensinnäkin, sitä kutsutaan paikaksi, vaikkei se konkreettisesti ole, eikä sinne voi mennä. Sitä kautta ei myöskään, vastoin yleistä tapaa puhua, voi huolehtia ihmissuhteistaan. Sillä minkälaista yhteydenpitoa on keskustella näytön kanssa kirjaimilla merkittyjä painikkeita painamalla? Miten voin väittää olevani hyvä ystävä, jos jaan kuulumiseni tasapuolisesti kaikille ihmisille facebookin kautta, tai painaan satunnaisesti tykkää-painiketta jonkun ystäväni suuresta saavutuksesta? En minä tiedä. Enkä silti ole ketään parempi tai huonompi, sillä käytän tätä yhteydenpitovälineenä siinä missä varmasti moni muukin suomalainen. Enkä ole siitä ylpeä.

Nyt kuitenkin olin tehnyt päätökseni siirtyä askeleella ehkä kohti parempaa, ja poistaa facebook-tilini. Messenger on jo pois käytöstä, mutta käytännössä olen korvannut sen vain Skypellä, jonka kautta teen täysin samaa mitä sen kilpailevan ohjelman kautta tein. Lisäksi nyt perustin uuden blogin, jolla ilmeisesti aion jakaa kuulumisiani samalla tavalla kuin facebookin kautta olen tähän asti tehnyt. Niin, että kirjoituksiani voidaan kommentoida ja niistä voidaan tykätä, ja niin, että pääsen edelleen jakamaan mielipiteitäni julkisesti. En tiedä, miksi minun on huijattava itseäni näin, varsinkin kun tämä ei todellakaan vaikuta oikeasti mitenkään internetistä irtipääsemiseen. Uskon kuitenkin vakaasti siihen, että facebookin käytön lakkauttaminen auttaa vähentämään tämän inhottavan kirkkaan näytön edessä toimettomana istumista.

Näin iloisesti alkaa toisen blogini tarina.


Kuvapainotteisempi blogini löytyy osoitteesta http://www.paperisilppua.blogspot.com

1 kommentti:

  1. Hei vastasin kysymykseesi blogini kommenttilootaan johon kysymyksen jätit joten sieltä löytyy, toivottavasti vastasin siihen mitä tarkoitit, kun en ollut varma:) jos vastasin väärään, niin voisitko tarkentaa kysymystä hiukan..

    Olet oikeassa internetin suhteen, se vaikuttaa aivan valtavasti jokapäiväiseen elämään ja yhteydenpitoon, toisaalta minustakin joskus tuntuu että vähempikin riittäisi, mutta toisaalta totaalinen pois sulkeutuminen on tehnyt olon vain aihdistavammaksi. Ehkä kohtuus kaikessa internetinkin suhteen olisi hyväksi:)

    VastaaPoista