3. maaliskuuta 2011

Keinot


Maailmasta parempi paikka?
Valitse mieluisin (tai läheisin) vaihtoehto!

1. On aloitettava itsestä (pienet tai suuret valinnat ja muutokset omassa elämässä)
2. On aloitettava omasta hyvinvoinnista
3. On aloitettava läheltä (lähimmäisten auttaminen)
4. Yhteistyöllä, hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta
5. Yhteistyöllä, poliittisesti vaikuttamalla
6. Yhteistyöllä, jokin muu toiminta (mikä?)
7. Hävittämällä ihmiset
8. Mitään ei ole tehtävissä
9. Maailma on jo hyvä paikka

4 kommenttia:

 1. Mä tykkään kaikista, enkä mä nää niissä lopulta eroa, mitä nyt näkökulmat ja reitit voi olla eri. "Ihmisten hävittäminen" lieneekin sit enemmän sellainen evolutionäärinen "hupsis", kuin intentionaalinen ja yhteishyvää tuova, varteenotettava vaihtoehto. Hyvä et sekin on olemassa.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä. Yllättävän usein kuitenkin töissä kuulen ihmisiltä tota. Harva nyt oikeasti on tekemässä mitään ihan käytännössä ihmisten hävittämisen eteen, mutta vaikka minkälaista teorisointia on tullut kuultua. Yksi hurjimmista oli vähän juopuneen miehen juttu valtavista uuneista, joilla aluksi nyt puolet maapallon ihmisväestöstä..

  VastaaPoista
 3. Itsestä se lähtee. Ja sitten, kun itse voi hyvin, niin levittää sitä hyvinvointia lähimmäisille, ja wheeee, kaikkihan me lähimmäisiä ollaan. Tai jotain.'

  Ja mitä polttouunityyppeihin tulee, jaksan aina vain ihmetellä, että miksei ne aloita tätä operaatiota itsestään... Se kun on ainoa ihmishenki johon niillä oikeasti on kyky ja oikeus vaikuttaa.

  VastaaPoista
 4. Sitten, kun itse voi hyvin, on myös oikeestaan aika helppoa levittää hyvinvointia muille. Siihen ei tarvitse tehdä päätöstä, sitä tekee aika lailla itsestään. Että kyllä, toi on vaihtoehto jossa auttamisesta tulee asia mikä on itsestäänselvyys ja automaattinen. Ja mikäs sen ihanteellisempaa, vaikkei maailmasta ongelmat loppuiskaan! ♥

  Ja niin, tuo nimenomainen juopunut henkilö sanoi kyllä että "joo, tiedän että alottaa pitäis itestä, ja niin mä voisinkin tehdä." En oikein tiennyt mitä sanoa, niin nauroin vaan hermostuneesti. Kaikenlaisia niitä riittää.

  VastaaPoista