22. kesäkuuta 2014

Se Oikea

Vuosi oli 2008. Istuin Hua Hinilaisessa ravintolassa ja söin tapani mukaan kuivakkaa paistettua riisiä kanalla täysin tyytyväisenä elämääni, kun edessäni vastapäätä istuvalle vanhalle miehelle tuotiin pöytään tämän tilaama tomaattikeitto. Tomaattikeittoa Thaimaassa? Hämmästelin, mutta en saanut silmiäni irti tuosta annoksesta. Pienellä puisella tarjottimella oli suloisessa puukulhossa tarjoiltavan, höyryävän tomaattikeiton lisäksi vaalea leipä ja pieni astiallinen ranskankermaa, ja kokonaisuus oli niin uskomattoman herkullisen näköinen, ettei mieleni tehnyt sen jälkeen mitään muuta. Söin oman ruokani pöydän toiselle puolelle haikeasti vilkuillen, ja poistuin sen jälkeen tietäen, etten enää koskaan palaisi tuohon ravintolaan.

Niin etsintäni alkoi.

Lisäsin tämän kuvan Pinterestiini vain kuukausi sitten, kun etsintäni oli vielä käynnissä.
Kuva täältä.

Internetin ja tuttavien tomaattikeittoreseptejä toinen toisensa jälkeen vuosi toisensa jälkeen kokeiltuani jouduin luopumaan toivosta, sillä huomasin että reseptejä taitaa olla yhtä monta kuin tekijöitä. Ei, en halunnut tomaattikeittoa jauhelihalla, avokadolla enkä raejuustolla. Kokeilin keittää tomaattikeittoa valkoviinillä, kuten moni resepti kehotti, ja petyin karvaasti. Tein valmistomaattikeittoja kaikista löytämistäni erilaisista pusseista ja tölkeistä, ja kalttasin tuoreita tomaatteja toinen toisensa perään.

Tänään tuo pitkäaikainen lohduton rakkaustarina sai kuitenkin vihdoin onnellisen lopun, kun löysin sen Täydellisen Tomaattikeiton reseptin, jota olen vuosikaudet metsästänyt. Se ei ole kummoinen, mutta se on merkityksellinen. Uskon sen tuovan valoa jokaisen maistajan elämään, sillä Sen Tietyn löytäminen on kuin onkin mahdollista, kun vain jaksaa uskoa.

☆*・゜゚・*Täydellinen Tomaattikeitto kahdelle*・゜゚・*☆
1 prk tomaattimurskaa / 6 tuoretta tomaattia
1 purkki tomaattipyreetä
(1,5dl ruokakermaa)
puolikas valkosipuli
pieni sipuli
mausteita, hunajaa
creme fraichea

  1. Kuullota 3-5 valkosipulin kynttä ja pieni tai puolikas puna- tai keltasipuli oliiviöljyssä kattilassa.
  2. Lisää tomaattimurska tai kaltatut ja paloitellut tomaatit sekä tomaattipyree, ja sekoita mukaan tomaattimurskapurkillinen vettä.
  3. Lisää 6 tl sokeria tai puolikas ruokalusikallinen hunajaa tasoittamaan tomaattien kitkeryyttä
  4. Mausta! Laitan omaan tomaattikeittooni ainakin 1-2 tl suolaa, kaksi hyppysellistä chiliä, 1 rkl oreganoa, valkosipulijauhetta ja paljon timjamia.
  5. Lisää lopuksi 1,5dl ruokakermaa tai muutama ruokalusikallinen creme fraichea, mutta jätä ranskankermaa myös tarjoiltavaksi.
  6. Sekoita keitto tehosekoittimella tasaiseksi, jos voit, ja haluat siitä sametinpehmeää!

    Ripottele pinnalle timjamia, ja tarjoile creme fraichen ja vaalean leivän kanssa.
Hunaja-ideasta kiitos kuuluu puolisolleni Kevinille.
En ehtinyt ottaa keitosta edustuskuvaa, kun kattilallinen hävisi jo parempiin suihin, mutta voin lisätä sen tänne myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Rakastuin tähän sinun blogiin! Jään seuraamaan<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, hui kiitos! Olen ollut tosi huono tän päivittämisen suhteen, koska ajattelin ettei tätä nyt kamalasti kukaan lue. Mutta olipa kiva kuulla. Kiitos vielä! :3

      Poista