21. huhtikuuta 2011

Onko sillä väliä?

Kuinka vakavaa elämä on?

Yksi sanoo, että tietoisuus ja sitä kautta elämän parhaat puolet löytyvät pohdiskelemalla syntyjä syviä, toiselle kaikki on pelkkä yksi suuri vitsi (esimerkiksi rakkautta lukuunottamatta), eikä mitään voi ottaa tosissaan. Olen kuullut sanottavan, että jos kaiken ottaa liian vakavasti, ei elämästä ehdi saada tarpeeksi iloa irti. Toisaalta joku sanoo, että iloa tai onnea voi saavuttaa juuri siitä, että ottaa asiat liian vakavasti. Minä mietin, että otankohan tämänkin liian vakavasti. Kuolen kuitenkin, eläisin miten vain. Saan ehkä enemmän komemusta jostakin elämällä tietyllä lailla, mutta jostain toisesta elämällä toisella tavalla.

The Road Home by ForlornExistence

Pitäisikö minun tällä hetkellä sittenkin olla kirmaamassa tuolla ulkona päihtyneenä, vailla mietteitä tai murheita entisestä tai tulevasta sen sijaan, että pohtisin tällaisia asioita tässä? Kumpi on elämästä nauttimista?

2 kommenttia:

  1. Päätä itse. :D Ei siihen ole mitään valmista vastausta, mutta jos tavoitteena on todella nauttiminen, niin kannattaa muistaa se kohtuus. Esim krapula ei ole kauhean nautinnollinen kokemus ja silleeeee.

    VastaaPoista
  2. Se mistä nauttii, on sitä elämästä nauttimista.

    VastaaPoista